ENGIE Solutions tekent een EPC voor de renovatie van 50 openbare gebouwen en zet zich in om het energieverbruik met 12 tot 53% per jaar te verminderen. Een primeur in België!

In scholen vormen verwarming en elektriciteit vaak een financiële aderlating. Om openbare instellingen te helpen om hun facturen te verlagen, biedt ENGIE Solutions globale oplossingen op lange termijn. Hoe gaat dat in zijn werk? Het is simpel: we zorgen voor alles! Dat is met name het geval in Luik waar 27 scholen, sport- of administratieve instellingen door middel van een Energieprestatiecontract (EPC) hun CO2-uitstoot drastisch vermindert. En dat in alle gemoedsrust en met resultaatgarantie.

Wat is een EPC?

Een EPC is een contract waarin ENGIE Solutions zich verbindt tot het verbeteren van de energie-efficiëntie van één of meerdere gebouwen. Het begint met een grondige audit van de installaties, waarbij we de mogelijke energiebesparing in het gebouw berekenen. Op basis hiervan voeren we de renovatiewerkzaamheden uit en zorgen we voor het onderhoud van de apparatuur gedurende de gehele looptijd van het contract. En we garanderen dat de vooropgestelde besparingen effectief gerealiseerd worden.

Van 12% tot 53%

En als we spreken over besparingen, dan is er meer dan genoeg te doen! Dankzij de werkzaamheden van ENGIE Solutions, in het kader van dit proefproject met de naam RenoWatt, zal het energieverbruik met 12 tot 53% dalen. Warmtepompen, hoogrendementsramen met dubbele beglazing, dak- en buitenmuurisolatie, fotovoltaïsche panelen, warmtekrachtkoppelingseenheden… De lijst met renovaties is lang. In sommige scholen gaan we zelfs zover dat we slimme verlichting of intelligente verwarming installeren die volgens schema’s en behoeften worden geprogrammeerd.

Wie betaalt er?

In het kader van het RenoWatt-project hebben onze klanten ervoor gekozen om zelf te investeren in de renovaties. Die investeringen betalen zich in korte tijd terug dankzij de energiebesparing. ENGIE Solutions biedt van zijn kant ‘as a service’ ondersteuning. Dat omvat het onderhoud van de installaties gedurende 15 jaar om ervoor te zorgen dat de verwachte besparingen worden gerealiseerd. Halen we het vooropgestelde doel niet? Dan compenseren we het verschil. Overtreffen we de verwachtingen? Dan delen we de winst. Dat is voor ons de ideale manier om onze klanten gerust te stellen en hen een stap verder te helpen in de energietransitie.

50gebouwen

Verspreid over 27 locaties

15jaar

Duur van het contract

12 tot53%

Energiebesparing per jaar

Wenst u meer info over ons Energieprestatiecontract (EPC)?

Contacteer onze experts