ENGIE Solutions ontwerpt voor de grootste Belgische zuivelcoöperatie een elektrische bestelwagen uitgerust met een duurzame koeloplossing.

Transport en duurzaamheid kunnen samengaan. Bij ENGIE Solutions zijn we hiervan overtuigd. En als het gaat om koeltransport is de uitdaging tweeledig: gevoelige producten op een optimale temperatuur houden en tegelijkertijd voldoen aan steeds strengere emissienormen. Om zijn klant Milcobel een duurzame aanpak te bieden, heeft ENGIE Solutions een compromisloze oplossing geïmplementeerd die de voordelen van het elektrische voertuig en een koolstofarm koelsysteem combineert.

Een optimale oplossing voor het milieu

Milcobel is de belangrijkste zuivelcoöperatie in België. Per jaar halen zij 1,6 miljard liter melk op bij 2600 melkveebedrijven die ze verwerken tot zuivelproducten. Milcobel is een pionier op het gebied van duurzaamheid. Haar ambitie? Voldoen aan de doelstellingen van de Verenigde Naties, met name een zo energiezuinig mogelijke inzamelings- en distributieketen. Voor de levering van haar producten in stedelijke agglomeraties en over korte afstanden heeft de coöperatie daarom onze teams gevraagd om een ecologische, efficiënte en betrouwbare transportoplossing te vinden.

Een ecologische bestelwagen

Als specialist in industriële en commerciële koeling biedt ENGIE Solutions complete oplossingen op het gebied van koeltransport. Voor Milcobel hebben we een voertuig ontworpen dat hun ecologische voetafdruk drastisch verkleint. Deze 100% elektrische bestelwagen gebruikt ammoniak om voedsel vers te houden. In tegenstelling tot fluorkoolwaterstoffen (HFK’s) stoot dit natuurlijke koelmiddel geen broeikasgassen uit.

Al voorzien op toekomstige wetgeving

Een bijkomend voordeel is dat het voertuig in alle stedelijke gebieden mag rijden, ongeacht de geldende verbodsbepalingen. Sommige steden verbieden nu zelfs al bedrijfsvoertuigen die emissies zoals koolmonoxide produceren. Met onze oplossing voor gekoeld transport mag u in alle stedelijke gebieden binnen, zonder uitzondering. Bovendien worden er geen gefluoreerde koelmiddelen gebruikt en wordt de huidige en toekomstige regelgeving dus volledig nageleefd. Een pluspunt voor een producent of retailer die een ecologische en verantwoorde identiteit wil ontwikkelen! En tegelijk een serieuze stimulans voor het milieu!

100%

Natuurlijk koelmiddel

100%

Elektrische bestelwagen

0

Geen gefluoreerde koelmiddelen

Wenst u meer informatie over onze oplossingen voor duurzaam gekoeld transport?

Contacteer onze experts