ENGIE Solutions draagt bij aan de koolstofarme transitie van Citrique Belge met energiezuinige installaties en een geavanceerd monitoringsysteem.

Citrique Belge Tienen (CBT) produceert citroenzuur o.a. voor frisdranken en de farmaceutische secor. Respect voor het milieu staat hierbij centraal. Het bedrijf heeft er dan ook voor gekozen om een beroep te doen op de teams van ENGIE Solutions voor het elektrische deel van zijn faciliteiten. Aansluiting van een nieuwe warmtekrachtkoppelingseenheid, ledverlichting, IoT-sensoren (Internet of Things), digitaal energiebeheersysteem… Om de CO2-voetafdruk van de wereldwijde producent van citroenzuur te verlagen, heeft ENGIE Solutions een globale oplossing ontwikkeld die perfect voldoet aan zijn ambities.

Warmtekrachtkoppelingseenheid onder controle

Voor de nieuwe warmtekrachtkoppelingseenheid van Citrique Belge hebben onze teams een elektrische installatie ontworpen compatibel met een verbruiksmonitoringssysteem. Het doel? Energieproductie (warmte en elektriciteit gecombineerd) optimaal beheren. De studie, gevolgd door de installatie, werd uitgevoerd door gespecialiseerde teams met een brede kennis van industriële processen. Om de beste energie-efficiëntie te garanderen, werden er ook enkele renovaties en vermogensverbeteringen uitgevoerd.

70% energiebesparing

Om de energie-impact van het productieproces verder te verbeteren, pakten onze teams ook de verlichting aan. Dankzij de integratie van led-verlichting in bepaalde delen van de gebouwen, zoals de vergistingsruimte, is er nu een betere lichtverdeling, maar ook een energiebesparing van 70%.

Energiebeheersysteem

Voor de energieprestatiemonitoring heeft ENGIE Solutions een state-of-the-art energiemanagementsysteem geïnstalleerd. Als je de milieu-impact van activiteiten als die van CBT wil verminderen, is er immers een continue monitoring van de meest energie-intensieve productiemachines nodig. Dankzij de IoT-sensoren en de software die door onze teams werden geïmplementeerd, heeft de klant nu toegang tot een volledige mapping van zijn verbruik. Op elk moment kan CBT de efficiëntie van zijn faciliteiten optimaliseren en zijn CO2-voetafdruk verlagen.

70%

energiebesparing op verlichting

332

nieuwe led-lampen

+-7700

ton CO2 besparing op jaarbasis met de nieuwe WKK

Wenst u meer informatie over onze energiemanagementsystemen voor industrieën?

Neem contact op met onze experts.