Op de daken van de productiesite van Aliplast Aluminium Systems in Lokeren installeerde ENGIE Solutions zonnepanelen met een totale capaciteit van 1132 kWp.

Het duurzaamheidsengagement van de producent van aluminium deuren en ramen vertaalt zich in concrete acties: ondertekening van de Green Deal met de Vlaamse overheid, Cradle to Cradle Sustainability Certificate en sinds kort de installatie van 3650 zonnepanelen en twee dubbele laadpalen voor elektrische auto’s op hun productiesite in Lokeren in samenwerking met ENGIE Solutions.

Installeren en financieren van zero carbon energieoplossingen

De productie van Aliplasts aluminium systemen vereist een aanzienlijke hoeveelheid energie. Met de installatie van zonnepanelen kan Aliplast nu 10-12% van de totale energievoorziening op een duurzame en lokale manier produceren. De zonnepanelen zijn geïnstalleerd via de derde-investeerdersoplossing van ENGIE Solutions en zijn zusterbedrijven binnen de Groep. Daarnaast is ENGIE Solutions gedurende 10 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van de installatie, zodat deze optimaal kan blijven produceren.

Na 10 jaar wordt Aliplast eigenaar van de zonnepanelen. Lokaal geproduceerde groene energie wordt rechtstreeks door Aliplast ingekocht en stelt het bedrijf in staat om jaarlijks 462 ton CO2 te besparen, wat overeenkomt met het jaarlijkse verbruik van 231 dieselvoertuigen. De zonnepanelen leveren ook elektriciteit aan twee dubbele laadstations voor elektrische auto’s met een totaal vermogen van 44 kW.

Betrouwbare partner

Dit project is het resultaat van een innovatieve samenwerking tussen ENGIE Solutions en Aliplast, ingegeven door een gemeenschappelijke klimaatambitie. Een zonne-installatie heeft een levensduur van ten minste 20 jaar. Het is daarom van cruciaal belang om een betrouwbare partner te kiezen die op langetermijn garanties kan bieden en onderhoud kan uitvoeren.

3650

Zonnepanelen geïnstalleerd

10 tot12%

De zonnepanelen produceren 10-12% van de energievoorziening

1132kWp

Totale capaciteit

220

De panelen produceren het equivalent van het jaarlijkse verbruik van 220 huishoudens

-462t

De installatie bespaart jaarlijks 462 ton CO2

10jaar

Aliplast wordt na 10 jaar eigenaar van de zonne-installatie

20jaar

ENGIE Solutions staat 20 jaar in voor het onderhoud

44kW

De 4 laadpunten voor elektrische auto's leveren een totaal vermogen van 44 kW

Wenst u meer informatie over onze oplossingen om de economische en milieuprestaties van industrieën en grote bedrijven te verhogen?

Contacteer onze experts