ENGIE Solutions installeerde een industriële koelinstallatie op basis van natuurlijke gassen bij de specialist van de Belgian Frozen Waffles.

Dely Wafels is gespecialiseerd in het produceren van diepgevroren Brusselse wafels. Vanuit zijn nieuwe productie-eenheid in Steenput worden per dag 800 000 Belgische wafels gebakken. Het bedrijf maakt daarvoor gebruik van de modernste productietechnologieën. Koeltechnologie is daar een niet onbelangrijk onderdeel van. Meteen na het bakken worden de wafels immers diepgevroren, verpakt en klaargemaakt om verscheept te worden naar klanten over de hele wereld. Ontdek hieronder hoe het innovatieve koelsysteem van ENGIE Solutions Dely Wafels heeft overtuigd…

NH3 of ammoniak, een natuurlijk koelmiddel

ENGIE Solutions zorgde voor het ontwerp en de installatie van een innovatief koelsysteem voor de nieuwe productie-eenheid van Dely Wafels. Het koelsysteem maakt gebruik van NH3 of ammoniak, een natuurlijk koelmiddel. Dat was voor Dely Wafels een pluspunt aangezien veel bedrijven waarmee ze samenwerken willen vergroenen.

Oplossingen om het energieverbruik te verminderen

ENGIE Solutions heeft ook warmterecuperatie mogelijk gemaakt voor de vloerverwarming en de productie. De warmte die de installatie produceert wordt dus opnieuw gebruikt om water te verwarmen. Het ontdooiingssysteem is niet langer elektrisch, maar gebruikt de persgassen die de installatie produceert. Zo zorgt het nieuwe koelstysteem voor een verminderd energieverbruik van de productie-eenheid en de koelinstallaties van Dely Wafels. Dat koelsysteem behoort tot de vele energie-efficiëntieoplossingen die ENGIE Solutions aanbiedt. Hiermee helpt het zijn klanten om hun ecologische voetafdruk drastisch te verkleinen en hun aantrekkelijkheid en concurrentievermogen te verbeteren.

2

Mycom compressoren -37°C, elk 300 kW

1

Grasso compressor -5°C, 200 kW

2

Vriestunnels elk 240 kW/-37°C

1

Diepvries

Wenst u meer informatie over onze industriële koelinstallaties?

Contacteer onze experts