ENGIE Solutions bouwt mee aan twee nieuwe torens in Brussel die intelligente, performante en duurzame werkruimtes zullen huisvesten met meer comfort voor de gebruikers.

Twee nieuw torens zijn te zien aan de skyline van de Noordwijk in Brussel. ENGIE Solutions werkt mee aan de bouw van deze twee kantoorgebouwen aan de Koning Albert II-laan, in opdracht van Immobel. De eerste toren, met 20 verdiepingen, is afgewerkt en verwelkomde onlangs zijn nieuwe huurder: Allianz. De tweede toren, die 23 verdiepingen zal tellen, is in aanbouw en het einde van de werken is voorzien in 2021. In dit project staat de vergroening van de gebouwen centraal, waarbij ENGIE Solutions een belangrijke schakel is. Ontdek de nieuwe technologieën die ENGIE Solutions in dit bouwproject heeft geïmplementeerd om het energieverbruik van de nieuwe torens te verminderen en de energie-efficiëntie te verhogen.

De teams van ENGIE Solutions staan in voor de coördinatie van alle technieken. Daarnaast zorgen ze ook voor de HVAC-installaties, de sanitaire voorzieningen en het centrale beheersysteem voor de gebouwen; alsook de algemene elektrische installatie, de branddetectie, de toegangscontrole, de beveiliging en de datacentersystemen. ENGIE Solutions heeft tal van oplossingen toegepast om het energieverbruik van de twee torens te verminderen: de installatie van condensatieketels en warmtepompen, de plaatsing van zonnepanelen op de daken en technieken voor “free chilling” in de koeltorens – een techniek die het mogelijk maakt om de luchttemperatuur te gebruiken voor de koeling in het airconditioningproces. Het project draagt het BREEAM-certificaat ‘Excellent’: passiefgebouw dat hoge prestaties levert en milieuvriendelijk is.

ENGIE Solutions wil in de toekomst gelijkaardige projecten uitvoeren en kan dankzij zijn brede waaier aan expertises bouwprojecten van A tot Z beheren om het comfort van de gebruikers te garanderen en tegelijk de milieu-impact van de gebouwen te verminderen.

61.882

Het 61 882 m² project omvat de bouw van 2 twin towers

12

De eerste toren stond er op 12 maanden tijd

34.000

Kantoorruimtes

Wenst u meer informatie over ons aanbod voor duurzame en intelligente gebouwen?

Contacteer onze experts