De Lijn vertrouwt ENGIE Solutions het geïntegreerde facility management toe van verschillende stelplaatsen voor bussen in Vlaanderen, een mooi voorbeeld van een publiek-private samenwerking (PPS).

Bedrijven en overheden willen zich op hun kernactiviteiten richten, maar ze willen hun medewerkers ook een omgeving bieden waar veiligheid, comfort, beschikbaarheid en energie-efficiëntie centraal staan. ENGIE Solutions biedt zijn klanten oplossingen aan om het technisch én facilitair beheer van hun gebouwen over te nemen onder de vorm van een geïntegreerde aanpak. Zo staat ENGIE Solutions al sinds 2011 in voor het technisch onderhoud (hard services) en de dienstverlening aan de gebruikers (soft services) van de stelplaatsen van De Lijn in Overijse, Brugge en Zomergem. Omwille van het succesvolle onderhoudsproject, heeft ENGIE Solutions in 2016 ook de verantwoordelijkheid gekregen voor het volledig onderhoud van drie andere stelplaatsen in Sint-Niklaas, Leuven en Hasselt. Beide contracten hebben een looptijd van 25 jaar.

Veiligheid, comfort, beschikbaarheid en energie-efficiëntie

Telkens primeert de kwaliteit en beschikbaarheid: met goed onderhoud, kan de levensduur verlengd worden en zo kunnen kosten bespaard worden. Concreet zorgen de teams van ENGIE Solutions voor het volledig onderhoud en de beschikbaarheid van de technische installaties: verwarming, elektriciteit, HVAC, brand- en inbraakalarm, camerabewaking, de uitrusting van de garages, carwash, tankstations, enzovoort. Daarnaast staan we ook in voor de soft services (schoonmaak,  groene ruimtes) en voor het energiebeheer.

Beste prijs-kwaliteitsverhouding

Geïntegreerd facility management (IFM) is een combinatie van hard services, soft services en energie-efficiëntie. ENGIE Solutions staat in voor het goed functioneren en de energie-efficiëntie van technische installaties. We zorgen voor slimme en milieuvriendelijke gebouwen en voor de veiligheid en het comfort van de mensen die erin werken. Dankzij deze geïntegreerde aanpak kunnen we altijd de beste prijs-kwaliteitsverhouding garanderen.

Optimale installatie- en onderhoudsprijs

De stelplaatsen van De Lijn worden op dezelfde manier ontworpen, gebouwd en onderhouden onder een DBFM contract (Design Build Finance Maintenance): de uitvoering van diverse onderdelen van het infrastructuurproject wordt toegekend aan één opdrachtnemende private partner of consortium. De private opdrachtnemer neemt, in het kader van een DBFM-overeenkomst, nagenoeg alle operationele aspecten van het infrastructuurproject voor zijn rekening: Design (ontwerpen), Build (bouwen), Finance (financieren) en Maintenance (het onderhoud). Een DBFM-contract is een all-in formule voor het beheer op lange termijn van gebouwen en installaties, waarbij de gebruikers garanties krijgen over de prestaties en het gewenste comfort.

25jaar

Looptijd van de contracten voor het Geïntegreerde Facility Management voor 6 stelplaatsen van De Lijn

6

Stelplaatsen van De Lijn waarvoor ENGIE Solutions het volledige onderhoud op zich neemt

234.354

Gezamenlijk oppervlak van stelplaatsen

1287

De stelplaatsen bieden plaats aan 715 bussen en 1287 medewerkers

Wenst u meer informatie over de geïntegreerde facility management oplossingen van ENGIE Solutions ?

Contacteer onze experts